На 83-годишна възраст почина актьорът Марк Марголис. Ветеранът, известен с изпълненията си

...
На 83-годишна възраст почина актьорът Марк Марголис. Ветеранът, известен с изпълненията си
Коментари Харесай

Тъжно. Отиде си голям актьор от култов сериал

На 83-годишна възраст почина актьорът Марк Марголис. Ветеранът, прочут с осъществяванията си в " Breaking Bad " и " Better Call Saul ", е умрял в болница след малко боледуване, заяви неговият наследник - артист и изпълнителен шеф на Knitting Factory Entertainment Морган Марголис пред The ​​Hollywood Reporter.

Марголис получи номинация за Еми за ролята на Хектор „ Тио “ Саламанка. Тио, обичан воин на почитателите, беше някогашен сътрудник на картела, който общуваше благодарение на месингова камбана, прикрепена към инвалидната му количка. По-късно той играе Тио като по-млад мъж, преди да се озове в инвалидна количка.
-->
„ Беше необикновено творение! Фактът, че нямаше реплики, не беше проблем за мен “, сподели Марголис пред Time през 2013 година за ролята. „ Радвах се, че не би трябвало да изучавам реплики. Искам да кажа, че трябваше да знам какво се случва, трябваше да се суфлирам, само че фактът, че не трябваше да обуздавам репликите беше страховит. Трябваше просто да хвърча до Ню Мексико и да не се тормозя да запомня каквото и да било ", споделя тогава артистът.

Марголис също се появява в „ Белязания “ на Браян де Палма, комедията „ Ейс Вентура: Детектив за домашни любимци “ с Джим Кери, както и в сериала „ Оз “. Той постоянно работи с режисьора Дарън Аронофски и се появява в шест негови кино лентата. Попитан от The Hollywood Reporter в изявление от 2012 година за какво Аронофски продължава да го наема, той дава отговор: „ Той счита, че има обвързване! Започнах с него в първия му филм за 60 000 $, когато беше незнаен. Преследвах го три месеца, тъй като ме лъжеше по кое време ще си получа парите. Най-накрая се заканих да се обадя на майка му и той най-сетне ми заплати.

Марголис е роден в еврейско семейство във Филаделфия на 26 ноември 1939 година Майка му Фаня е била декораторка, която е работила за компания за тапети и е рисувала доста, а татко му Изидор - служащ във фабрика. Той взима първия си клас по актьорско майсторство на 14 и след една година в университета Темпъл семести в Ню Йорк и учи драма с Адлър в The Actors Studio.

„ Първото ми усещане от нея беше: „ Ако Бог е жена, това е той “, споделя той на Ерик Бродбент в изявление за Inside the Gilliverse през 2020 година „ Тя беше по-голяма от живота. Всичко, което знам, пристигна от Стела ".

По-късно Марголис учи при противника на Алдер, Лий Страсбърг, към година, само че се отдалечава от актьорството и има проблеми да си набави прехраната. В края сметка дебютира на екрана като тъмен пасажер на аероплан в The Opening of Misty Beethoven (1976), по-късно има дребни функции в Going in Style (1979), Dressed to Kill на Де Палма (1980) и Arthur (1981). преди неговият воин Алберто да бъде погубен от Тони Монтана на Ал Пачино в Scarface.

Най-известен с портретите си на злодеи, Марголис в реалност е разказан като комичен и самоироничен. “ " Има най-малко трима дневно, които ме стопират и единственото нещо, по което ме познават, е " Белязаният ". Винаги споделям: " Боже мой, приказваш за нещо отпреди 30 години ", споделя Марголис пред Vulture през 2016 година, написа actualno.com

Марголис се пошегува, че е прочут с уменията си да звъни на звънец в „ Breaking Bad “, когато е бил нает да взе участие в реклама за приложение за часовник на Apple. „ Не върша доста реклами. Не знаех за какво някой ме желае и след това разбрах - тъй като нещото се споделя Dingbel и бие камбана “, спомня си Марголис за Vulture. „ Казвам на хората, че съм вторият най-известен звънар след Квазимодо. Това сме аз и Квазимодо ".

Марголис е оживял от брачната половинка си Жаклин, сина си и няколко внуци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР